top of page

Tournee Minerale: wat is het en waarom zou ik meedoen?

Alcoholvrij zijn voor één maand. De meeste mensen kennen Dry January wel. In België kiezen ze met Tournee Minerale de kortste maand: namelijk februari. Geef ze eens ongelijk. Maar waar komt dit initiatief vandaan?




de Oorsprong van tournee minerale


In 2017 kwamen De Drugslijn en Stichting Tegen Kanker met het idee om mensen aan te sporen om een maand geen alcohol te drinken. Maar liefst 82% van de Belgen gaf aan regelmatig alcohol te drinken en dat heeft, zoals we allemaal weten, nadelige effecten op de fysieke en mentale gezondheid. De eerste editie had 120.000 deelnemers en werd dus een groot succes.


Waarom meedoen aan tournee minerale?


De redenen van deelnemers om een maand geen alcohol te drinken zijn verschillend. Voor de ene is het gezondheid en voor de andere om kankeronderzoek te steunen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer redenen te bedenken. Zo zien we dat deelnemers aan initiatieven zoals Dry January of Tournée Minerale ook na hun 'droge' periode veel bewuster omgaan met alcohol. Daarnaast zorgt een maand niet drinken voor:

  • Meer energie

  • Beter slapen

  • Geld overhouden

  • Afvallen

  • Een betere huid

  • Geen kater = meer tijd over voor dingen die er écht toe doen


Toch op café?


Veel horeca gelegenheden steunen het initiatief van Tournée Minerale. Via deze link kun je zien in welke cafés je van een lekker alcoholvrij drankje kunt genieten.


Liever niet in de verleiding komen?


Als op café gaan een te groot risico voor je is (om toch dat pintje te drinken), kun je er ook voor kiezen om dat een maandje over te slaan. Gelukkig zijn er veel alternatieven voor alcoholische drankjes zoals alcoholvrije wijn, alcoholvrije spirits of alcoholvrij bier. Wij hebben hieronder de vijf beste alcoholvrije bieren voor je op een rijtje gezet.


  1. vandeStreek Playground IPA - De Playground IPA heeft een aromatische geur en een body met veel hop. Ideaal als vervanger van alcoholhoudend bier vanwege het subtiele bittertje.

  2. Leffe Blond Alcoholvrij - Het bekende abdij bier uit België maar dan alcoholvrij. Erg zacht en licht zoetig zodat hij overal bij gedronken kan worden. En op ieder moment, omdat het bier 0.0% alcohol bevat.

  3. Thrive Recovery IPA - Een low alcoholic IPA met 0,5% alcohol en 10 gram proteïne (eiwit) om je lichaam een boost te geven. Ideaal voor na het sporten en hét bier van de wielrenners van Lotto Soudal.

  4. La Trappe Nillis - Een heerlijk donker/amberkleurig alcoholvrij bier met 0.0% alcohol. Voor als je fan bent van een donker bier maar géén alcohol wil drinken.

  5. Jever Fun - Hou je het bij pintjes en ben je geen liefhebber van speciaal bier? Dan kun je kiezen voor Jever Fun alcoholvrij. Deze alcoholvrije lager heeft 0,5% alcohol waardoor je er zeker geen kater van krijgt. Wel is hij vol van smaak, niet te zoet en met een mooie bitterheid.


Als je niet kunt kiezen, dan kun je ook ervoor kiezen om voor een alcoholvrij bierpakket te kiezen. Perfect voor als je meedoet met Tournée Minerale. Je bestelt hem natuurlijk bij het grootste alcoholvrije bier platform van Europa: OnderNulPuntVijf. Wij wensen alle deelnemers van Tournée Minerale heel veel succes!



70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


lervig pineapple alcoholvrij

ONDERNULPUNTVIJF
BLOG

bottom of page