top of page

Sober October of Dry January

De dagen worden weer snel korter en de temperaturen dalen. Dat betekent dat we het binnen weer gezelliger gaan maken. Daar hoort natuurlijk een lekker hapje en een gezellig drankje bij, waardoor we stiekem toch weer de nodige calorieën en percentages binnen krijgen. En dat terwijl de echt gezellige maanden nog moeten komen.

Dry January is van oorsprong een Finse traditie

Daarom is oktober de maand bij uitstek om het eventjes rustig aan te doen. Want nu ga je in je gewone ritme net iets te vaak lekker borrelen, net iets te snel een drankje pakken en net iets te weinig sporen als je niet uitkijkt.


In Groot-Brittannië is Sober October net zoiets als dat Dry January hier is. De actie is daar gekoppeld aan het ophalen van geld voor het kankerfonds. Die koppeling is logisch vanuit het oogpunt dat alcoholgebruik de kans op het krijgen van kanker verhoogd. Ze zijn met deze actie dus de symptomen aan het bestrijden door geld op te halen, maar gelijk proberen ze ook te werken aan de oplossing door mensen bewust te laten worden van de gevolgen van alcohol.


“Maar de maand is al begonnen, dus ik ben te laat” hoor ik je zeggen. Daar spelen ze ludiek op in doordat je je op kunt geven voor de hele maand (dan ben je nu idd te laat..) maar ook voor 21 of voor 14 dagen. En ook de startdatum daarvan bepaal je zelf. Check de site en schrijf je maar eens in. Baat het niet dan schaadt het niet, toch?


En natuurlijk gaan we ons ook weer opmaken voor Dry January. Dat is van oorsprong een Finse traditie waar we eerder al een blog over geschreven hebben. Uiteraard gaan we vanuit OnderNulPuntVijf weer aandacht geven aan Dry January en hebben er zelfs een apart pakket voor samengesteld. Dat kun je nu al reserveren en zullen we je in de tweede helft van December toesturen.



Dus als de vraag is of het Sober October is of Dry January, dan is ons antwoord: allebei. Ga deze maand beginnen met 2 of 3 weken om je patroon te doorbreken, zodat je Dry January ook met veel gemakkelijker zult ervaren.

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


lervig pineapple alcoholvrij

ONDERNULPUNTVIJF
BLOG

bottom of page