top of page

De Top 10 Lekkerste Alcoholvrije en Alcoholarme Bieren van de Zome

De zomer is weer aangebroken, en dat betekent tijd voor verfrissende drankjes en gezellige momenten in de zon. Steeds meer mensen kiezen voor alcoholvrije en alcoholarme bieren, en het aanbod speelt hierop in met een breed scala aan heerlijke opties. Of je nu aan het strand ligt, een barbecue organiseert of gewoon wilt genieten van een drankje, deze lijst biedt voor ieder wat wils. Hier zijn de top 10 alcoholvrije en -arme bieren die je deze zomer absoluut moet proberen.



1. La Trappe Epos

La Trappe Epos is het tweede alcoholvrije trappistenbier van Brouwerij De Koningshoeven. Dit bier behoudt de rijke, volle smaakprofielen die we kennen van de traditionele La Trappe bieren. Met een blend van kruidige en licht zoete tonen, biedt Epos een verfijnde drinkervaring (zonder alcohol). Het amberkleurige bier is perfect voor liefhebbers van ambachtelijk bier die op zoek zijn naar een complex en volwaardig alcoholvrij alternatief. Ideaal om te genieten op een rustige zomermiddag in de tuin.


2. Corona Cero

Corona Cero is de alcoholvrije versie van het iconische Corona bier, dat wereldwijd bekend staat om zijn verfrissende en lichte smaak. Deze variant behoudt dezelfde karakteristieke smaakprofielen, waardoor je het kunt combineren met een schijfje limoen voor die echte zomerse beleving. Of je nu aan het relaxen bent op het strand of een feestje hebt, Corona Cero is een uitstekende keuze voor wie wil genieten van de zomer zonder alcohol.


3. Mikkeller Drink’in the Sun

De Deense brouwerij Mikkeller staat bekend om zijn innovatieve en gedurfde bieren, en Mikkeller Drink’in the Sun is geen uitzondering. Dit alcoholarme bier, met slechts 0,3% alcohol, biedt een levendige mix van fruitige en hoppige smaken. Het is licht en verfrissend, waardoor het een geweldige dorstlesser is voor warme zomerdagen. Drink’in the Sun combineert het beste van een IPA met het gemak van een laag alcoholpercentage, perfect voor een dag vol buitenactiviteiten.


4. Funky Fluid Free Gelato

Funky Fluid Free Gelato is serie van 3 bieren die een ware traktatie zijn voor de avontuurlijke bierliefhebber. De Poolse brouwerij experimenteert graag met smaken, en dit alcoholvrije bier is geïnspireerd op de romige, zoete smaken van Italiaans ijs. Het resultaat is een unieke combinatie van fruitige en romige tonen die perfect passen bij de zomer. Free Gelato is er in de smaken Berries & Cream, Bianco (met banaan en Guave) en Appeltaart (ja, echt!). Het is een uitstekende keuze voor wie iets nieuws en verrassends wil proberen, vooral tijdens een zonnige middag met vrienden.


5. Vet & Lazy Flacid Flamingo

Met zijn opvallende naam en levendige kleur is Vet & Lazy Flacid Flamingo een bier dat de aandacht trekt. Deze Nederlandse brouwerij heeft een alcoholarm bier gecreëerd met een frisse smaak van frambozen en een vleugje citrus. Het is licht bruisend en heeft een laag alcoholpercentage, waardoor het een perfecte keuze is voor warme zomerdagen. Of je nu een picknick hebt of gewoon op zoek bent naar een verfrissend drankje, Flacid Flamingo is een must-try.


6. Hert Bier Go Go Ginger

Hert Bier Go Go Ginger biedt een verfrissende twist met zijn gemberinfusie. Dit alcoholarme bier combineert de pittige smaak van gember met een subtiele zoetheid, wat resulteert in een unieke en verkwikkende drinkervaring. Het is ideaal voor wie houdt van een beetje extra pit in zijn bier en perfect voor zomerse avonden op het terras. De balans tussen de kruidigheid van de gember en de zachtheid van het bier maakt het een favoriet onder liefhebbers van speciale bieren.


7. Oersoep Starchaser

Oersoep Starchaser is een alcoholvrij bier (echt 0.0) dat de grenzen van traditionele bierstijlen opzoekt. Met zijn fruitige en licht bittere smaakprofiel biedt Starchaser een complexe en verfrissende ervaring die perfect past bij de zomer. Deze Nederlandse brouwerij staat bekend om zijn innovatieve benadering van brouwen, en Starchaser stelt zeker niet teleur. Het bier is een geweldige keuze voor wie op zoek is naar iets speciaals en onverwachts.


8. Lindeboom Gouverneur 0.0

Lindeboom Gouverneur 0.0 is een premium alcoholvrij bier van de Nederlandse brouwerij Lindeboom. Dit bier biedt de rijke en moutige smaak die je zou verwachten van een traditioneel Gouverneur bier, maar dan zonder alcohol. Het heeft een volle body en een aangename bitterheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor bierliefhebbers die willen genieten van een authentieke bierervaring zonder de effecten van alcohol. Perfect voor zomerse avonden en gezellige bijeenkomsten.


9. Muifelbrouwerij Careless Sipper

De Careless Sipper van de Muifelbrouwerij is een uniek alcoholarm bier met een verrassend smaakprofiel. Het combineert tropische fruittonen met een lichte hopbitterheid, wat resulteert in een verfrissend en licht bier dat perfect is voor warme dagen. Deze creatie van de Nederlandse Muifelbrouwerij is ideaal voor wie iets nieuws en spannends wil proberen zonder te veel alcohol. Geniet van de zomerse smaken terwijl je ontspant in de zon.


10. Lowlander - Lemon & Elderflower

Tot slot is de Lowlander Lemon & Elderflower een verfrissend alcoholvrij bier dat perfect past bij de zomer. Dit bier combineert de lichte en citrusachtige smaken van citroen met de delicate en bloemige tonen van vlierbloesem. Het resultaat is een verfrissende en smaakvolle drank die ideaal is voor zonnige dagen. Lowlander staat bekend om zijn innovatieve benadering van brouwen met kruiden en botanicals, en deze creatie is een perfect voorbeeld van hun vakmanschap. Overigen passen eigelijk alle bieren van Lowlander goed bij de zomer.

En kun je niet kiezen? Dan hebben we nog een speciaal Zomerbier pakket voor je. Hoef je alleen nog maar te genieten!


Waarom Kiezen voor Alcoholvrije en Alcoholarme Bieren?

De populariteit van alcoholvrije en alcoholarme bieren blijft groeien, en dat is niet zonder reden. Hier zijn enkele voordelen van deze bieren:

- Gezondheid: Deze bieren bevatten vaak minder calorieën en bieden een gezondere optie zonder in te leveren op smaak.

- Veiligheid: Perfect voor diegenen die nog moeten rijden of simpelweg geen alcohol willen drinken.

- Hydratatie: Een ideale keuze om gehydrateerd te blijven tijdens hete zomerdagen.

- Diversiteit: Met zoveel verschillende smaken en stijlen beschikbaar, is er altijd wel een bier dat aan je voorkeur voldoet.


Conclusie

Of je nu op zoek bent naar iets klassieks zoals Lindeboom Gouverneur 0.0 of iets exotischers zoals Funky Fluid Free Gelato, er is een wereld van heerlijke alcoholvrije en -arme bieren te ontdekken deze zomer. De variëteit en complexiteit van deze bieren bewijzen dat je niet hoeft in te leveren op smaak als je kiest voor een lager alcoholgehalte. Geniet van de zomer van 2024 met deze top 10 bieren, en ontdek je nieuwe favorieten. Proost op een zomer vol smaak en verfrissing!

---

Met deze lijst van de top 10 lekkerste alcoholvrije en -arme bieren ben je klaar om de zomer van 2024 te verkennen. Of je nu een fan bent van de klassieke smaken of op zoek bent naar iets gedurfds en nieuws, er is voor ieder wat wils. Deel je favorieten met ons en laat ons weten welke bieren jouw zomer onvergetelijk maken!

---

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en reviews op het gebied van alcoholvrije dranken door onze blog te volgen!

147 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


lervig pineapple alcoholvrij

ONDERNULPUNTVIJF
BLOG

bottom of page